Fabrikant van kunststof elektrische bestelauto’s Duracar uit Heerlen is verkocht aan Sino EV Tech. Het Chinese bedrijf neemt in hun eigen land de productie over van het Quicc-model. Nog voor de zomer zullen de eerste Duracar-bestelwagens in China van de band rollen en de gemeente Nanchang is de eerste afnemer.

Het is niet bekend wat men voor de overname betaald heeft. De Chinezen hebben vooral voor Duracar gekozen omdat de auto’s niet van staal zijn gemaakt, maar van kunststof en uit minder onderdelen bestaat dan gebruikelijk.
Het bestaan van Duracar is al die tijd niet makkelijk geweest. Eerst was er in 2009 het bankroet van moederbedrijf Econcern. In februari 2010 is daar nog eens een faillissement van Duracar bijgekomen, wat een maand later nietig is verklaard. Duracar heeft destijds na verzet aangetoond dat het de financiering op orde had.

Duracar is een initiatief geweest van de Limburgse serieondernemer Paul Hamm en heeft zich sinds 2006 gericht op de ontwikkeling en productie van duurzame transportoplossingen voor binnenstedelijk en interstedelijk verkeer. Zij maakte ontwerpen en bouwde elektrisch aangedreven lichtgewicht kunststof auto’s onder de merknaam Quicc.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties