Van Heck Automaterialen heeft de webapplicatie Concept Navigator gelanceerd om een keuzeadvies te krijgen voor een bepaalde werkplaatsformule. Door het beantwoorden van gerichte vragen op Conceptnavigator.nl komt een advies voor een bepaalde formule tot stand. Daarmee wordt duidelijk welke formule het beste bij het betreffende autobedrijf past.

Recente onderzoeksrapporten tonen aan dat de totale onderhouds- en reparatiemarkt de komende jaren stabiel blijft. Een belangrijke trend hierbij is echter dat het onafhankelijke kanaal haar marktaandeel vergroot. Dit is onder andere te danken aan het feit dat het aantal oudere auto’s groeit.

Steeds meer autobedrijven binden zich aan een werkplaatsformule. De drijfveer om zich te binden, verschilt sterk per ondernemer. De steeds complexere autotechniek is voor sommigen reden om in een formule te stappen. Veel formules bieden hun leden dan ook belangrijke technische ondersteuning, zodat de autobedrijven up to date kunnen blijven in een steeds complexere markt. Andere ondernemers zien in dat ze zelfstandig geen vuist kunnen maken bij leasemaatschappijen en landelijk opererende fleetowners. Zij kiezen daarom liever voor het principe ‘samen staan we sterk’. Maar ook het besef dat de marketingkracht van grote spelers steeds vaker beslissend is in het gevecht om de onderhoudsklant, is van belang om aansluiting te zoeken bij een formule.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat op termijn zo’n zeventig procent van alle universele autobedrijven aansluiting vindt bij een werkplaatsformule.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties