Negen partijen hebben zich verenigd in een consortium dat door het indienen van een groeiplan voor het Nationaal Groeifonds de transitie naar elektrische mobiliteit wil versnellen. Deelnemende partijen zijn: Fastned, ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL.

Deze groep wordt mogelijk nog uitgebreid met andere partners. Het consortium wordt daarnaast gesteund door Ebusco, Evofenedex, Natuur & Milieu, NXP en Port of Rotterdam.

Groeiplan

Volgens het consortium moeten er grote stappen worden gezet om de ambitie van de Nederlandse overheid te kunnen realiseren, die vanaf 2030 alleen nog de verkoop van emissievrije voertuigen wil toestaan en in 2050 al het transport emissievrij wil hebben. Het elektrisch vervoer moet slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet klaargemaakt worden om de snelle groei in het aantal elektrische voertuigen en daarmee de hard groeiende vraag naar oplaadcapaciteit te faciliteren, aldus het consortium. Het consortium hoort binnenkort of het groeiplan geselecteerd is om verder ontwikkeld te worden tot een definitieve aanvraag voor het Nationaal Groeifonds.

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “Het zou geweldig zijn als het Groeifonds de plannen van het consortium kan ondersteunen, daarmee de transitie naar elektrisch rijden verder versnelt en de koppositie van de Nederlandse eMobility-sector verstevigt. Het versnellen van de transitie ligt in lijn met de missie van Fastned, dus wij nemen hierin graag een leidende rol.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties