Vanaf midden volgend jaar komt Delphi Automotive met twee nieuwe klankgeneratoren voor hybride en elektrische voertuigen, de zogenaamde Delphi Sound Generator. De sirenes zijn bedoeld om voetgangers te waarschuwen voor de komst van de auto, produceren een minimaal geluid en worden zowel aan autofabrikanten geleverd als de aftermarket.

"De techniek wordt nog waardevoller wanneer het geïntegreerd wordt met andere voertuigsystemen", legt algemeen directeur Deidrich von Behr uit. "Bijvoorbeeld door het gebruik van unieke geluiden kan het systeem de bestuurder eraan herinneren dat de batterij moet worden opgeladen, bevestigen dat een laadproces bezig is en stelt het de bestuurder op de hoogte wanneer batterij vol is."

De eerste Delphi-sirene is ongeveer drie keer lichter dan een conventioneel systeem en gebruikt negentig procent minder stroom. Daarbij kan het melodieën produceren (500Hz tot 10 KHz) die de identiteit van de afzonderlijke autofabrikanten vertegenwoordigt. Voor toepassingen die een hogere en luidere kwaliteit geluid vereisen heeft Delphi een tweede sirene (tot 150Hz) ontwikkeld. Deze versie weegt 66 procent minder dan een normaal waarschuwingssysteem.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties