Na een lange samenwerking met de Belgische grossier en dieselspecialist De Jonghe Autoparts heeft Diesel Büchli diens dieselafdeling per 1 februari overgenomen. Vanuit Antwerpen verwacht directeur Hans de Kam de ambities in België verder uit te bouwen. “In Nederland hebben we een netwerk aan Diesel Büchli Partners en Bosch First Suppliers als wederverkopers. Dit gaan we in België ook uitrollen.”

Joan Vanderhoydonck, eigenaar van De Jonghe Autoparts, is blij met de overname: “Wij zien zeker de potentie van diesel maar hebben duidelijk meer focus op automaterialen dan op het dieselspecialisme. We zijn 5 jaar geleden een dieseldienst gestart en in de afgelopen tijd een goede naam opgebouwd en de waardering van de klanten gekregen. Het is nu tijd om het over te dragen en de ambitie verder gestalte te laten krijgen. Met Diesel Büchli heeft dat alle kans van slagen.”

Nieuwe locatie

Dat Diesel Büchli de zaken serieus aanpakt, blijkt ook uit de nieuwe locatie: “In de afgelopen paar maanden is er hard gewerkt. In een bestaand bedrijfspand van bijna 600m² op een goede locatie en net om de hoek bij De Jonghe is een compleet nieuwe inrichting gebouwd met testcellen voor de testbanken, een grote werkplaats en een verkoopkantoor annex klantreceptie.”

Het aantal testbanken is overigens gelijk al uitgebreid met een Bosch EPS815. “We zien de noodzaak voor een tweede bank van dat type als aanvulling op het huidige ‘park’ aan testbanken”, legt de Kam uit. Met deze bank zijn de mogelijkheden voor het testen van pompen en verstuivers verder uitgebreid.

In België rijden meer dan tweemaal zoveel personenauto’s met een dieselmotor dan in Nederland. “Dat is een prettig gegeven, daarnaast gaan we ons ook richten op landbouw, industrie, trucks en scheepvaart. Net zoals we dat in Nederland hebben, maar dan op de Belgische manier”, benadrukt mededirecteur Hans Gerrits. Hij is zich ervan bewust dat ‘copy, paste’ niet zomaar succesvol is: “goed luisteren en leren van onze Belgische collega’s is absoluut een vereiste”.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties