Het onafhankelijk platform Diesel Parts Benelux neemt de hele dieselvoorraad over van Doyen. Het Delphi-assortiment bevat complete units en losse onderdelen ten behoeve van revisie.

Door deze koop is de beschikbaarheid van dieseldelen verder toegenomen. Een gedeelte van de voorraad is als incourant bestempeld maar in de dieselwereld heeft incourant een heel andere betekenis. Ook oudere technieken worden nog dagelijks gereviseerd en dan is het prettig over de benodigde onderdelen te kunnen beschikken.

Diesel Parts Benelux richt zich exclusief op geautoriseerde dieselspecialisten en levert uitsluitend originele delen. Brandstofpompen, verstuivers, dieselrevisiedelen en brandstoffilters vormen de belangrijkste productlijnen.

Diesel Parts Benelux is in 2014 opgericht door een aantal toonaangevende dieselspecialisten in Nederland en België en vertegenwoordigt de merken Bosch, Delphi en Denso. Door de sterke binding met de dieselspecialisten heeft het coöperatieve platform kans gezien in korte tijd een sterke plaats te verwerven in deze specifieke markt.

Geen winstoogmerk

Medeoprichter Peter Terlouw van Terlouw Diesel Center legt uit: “Er is in onze nichemarkt een sterke hang naar autonomie en zelfstandigheid. Diesel Parts Benelux geeft daar invulling aan.”

“Tegelijkertijd is het ook erg belangrijk dat er een directe binding is met de fabrikanten”, vult Hans Gerrits aan, directeur van Diesel Büchli die ook aan de wieg van Diesel Parts Benelux heeft gestaan.

“Met die directe contacten is het veel makkelijker de nodige ondersteuning aan de klant te bieden en is de beschikbaarheid van onderdelen gewaarborgd”, vervolgt Gerrits. “Diesel Parts Benelux is van, voor en door dieselspecialisten, waar de klant dus vaak ook mede-eigenaar is. Er is geen winstoogmerk, de kosten worden minimaal gehouden en alle marge gaat naar de klanten”, aldus Terlouw.

Nozzles per stuk verpakt in de olie

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties