Herbert Diess verliest zijn toppositie bij Volkswagen. De Raad van Commissarissen heeft Oliver Blume gepromoveerd tot nieuwe voorzitter van de Groepsdirectie. Hij zal deze functie per 1 september 2022 overnemen en combineren met zijn rol als voorzitter van de Raad van Bestuur van Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG en deze laatste functie ook na een eventuele beursgang blijven uitoefenen.

De positie van Diess was regelmatig met controverse omgeven. Zo viel zijn openlijke ‘Tesla-liefde’ niet in goede aarde. Niets daarover in het officiële perscommuniqué: “Tijdens zijn ambtstermijn als voorzitter van de Raad van Bestuur van het merk Volkswagen Personenauto’s en als voorzitter van de Groepsdirectie heeft Herbert Diess een sleutelrol gespeeld bij de bevordering van de transformatie van de onderneming. De Groep en zijn merken zijn levensvatbaar voor de toekomst; zijn innovatievermogen en verdiencapaciteit zijn versterkt. Diess heeft op indrukwekkende wijze laten zien hoe snel en consequent hij in staat was om ingrijpende transformatieprocessen door te voeren. Niet alleen heeft hij de onderneming door uiterst turbulente wateren geloodst, maar hij heeft ook een fundamenteel nieuwe strategie geïmplementeerd”, aldus Hans Dieter Pötsch, voorman van de RvC.

Vanuit het oogpunt van de Raad van Commissarissen heeft met name Diess een aantal innovatieve productideeën aangedragen, productportfolio’s opnieuw vormgegeven en de duidelijke focus op elektromobiliteit vastgelegd. Er zijn baanbrekende platformgebaseerde benaderingen geïnitieerd, zoals onlangs in het geval van batterijcellen en mobiliteitsdiensten. De nieuwe organisatorische oriëntatie van de groep met meer onafhankelijke regio’s, de invoering van merkengroepen en reeksen kan aan hem worden toegeschreven, net als de nieuwe personeelsoriëntatie van het topmanagement en de leden van de Raad van Bestuur van het merk. Bovendien is de aandacht van de groep op de kapitaalmarkt vooruitgegaan en is de levensvatbaarheid van belangrijke vestigingen van de groep gewaarborgd.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
5 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties