Doorrijden op een lekke band is anno 2011 nog altijd niet standaard voor elke auto, maar het is ook niet bijzonder meer. Ruwweg zijn er twee systemen denkbaar: met een versterkte zijwang en met een op het velgbed gemonteerde steunring. Flats Over wil de competitie met laatstgenoemde aangaan. Een demosessie op het circuit in Lelystad eind september moet gegadigden zoals auto-importeurs en waardetransportorganisaties overtuigen.

Als er goede oplossingen op de markt zijn waarom zou je dan als nieuwe leverancier proberen je eigen hoekje van de markt te claimen? Dirk Dannenberg en Wolfgang Jürgens hebben daarop een kort antwoord klaar: “Omdat dit systeem beter is.”

Het product zelf is het toonbeeld van eenvoud: twee rubber stroken met een verbindende staalgordel en een stelmechanisme. Juist die ogenschijnlijk simpele aanpak is een belangrijk onderscheid met bestaande producten, zegt Dannenberg. “Bij heel veel systemen moet je exact en tot de millimeter nauwkeurig weten wat de wielmaat is en hoe de vorm van het velgbed is. Bij ons geef je simpelweg de wielgrootte in inch door en of het voor personenautogebruik is dan wel voor bedrijfswagens. Het stelmechanisme maakt het mogelijk variaties in maatvoering probleemloos op te vangen.”

Paul Stemkens (IPM Solutions) heeft de Benelux-vertegenwoordiging voor Flats Over en is verantwoordelijk voor het evenement op Lelystad. Een vergelijkbaar evenement vond eerder plaats op het rijvaardigheidscentrum naast de Nürburgring. Aftersales Magazine was daar exclusief bij aanwezig voor een verslag.

Lees het volledige artikel in magazine nummer acht, die dinsdag 6 september verschijnt. Ontvangt u ons magazine nog niet? Vraag dan hier een gratis proefnummer aan.

Test met Flats Over-systeem

[responsive-video identifier=”k_QqhcU1bqs”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties