De Dura Vermeer Groep kiest voor het Eco LPG-programma van BK-Gas. Hiermee kunnen de bedrijfsauto’s op dit autogas zonder meerkosten klimaatneutraal rijden, zodat circa tien procent van de totale CO2-uitstoot van het wagenpark gecompenseerd wordt door BK-Gas. Dit heeft vorig jaar 499 ton compensatie opgeleverd.

Bij Dura Vermeer ligt de focus al langere tijd op duurzaamheid. "Ons wagenparkbeleid omvat alleen auto’s met een A-, B- of C-label, waarbij wij overwegen om in 2011 slechts auto’s uit A-label te kiezen. Onze werknemers worden extra gestimuleerd om te kiezen voor deze modellen, maar daarnaast zeker ook voor het relatief schonere autogas", laat directeur autobeheer Paul Hijstek weten.
Autogas (LPG) is een voordelige en minder milieubelastende brandstof, met een lagere CO2-uitstoot dan benzine en kent minder uitstoot van fijnstof en stikstofoxiden dan diesel.

Het bouwconcern beschikt met het eigen leasebedrijf Dura Vermeer Autobeheer in Cruquius over een eigen onderhoudsafdeling. Glenn Metselaar van Dura Vermeer Groep vult aan: "Leaserijders van Dura Vermeer hebben de mogelijkheid hun auto ook te onderhouden bij de officiële dealer, waar het voertuig door Dura Vermeer Autobeheer is aangeschaft. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer leaserijders te ver van Cruquius wonen, immers wij zijn een landelijk opererend concern met circa veertig vestigingen door heel Nederland." Dura Vermeer verzorgt het beheer, onderhoud en reparatie van circa tweeduizend voertuigen binnen het eigen wagenpark.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties