Greenwheels en Peugeot hebben in Amsterdam de eerste deelplaats voor elektrische auto’s in gebruik genomen. De parkeerplaats op het Concertgebouwplein wordt voorzien van een oplaadpunt met groene stroom van Essent en de elektrische Peugeot iOn.

Uiteindelijk moet er een pilot komen met in totaal 25 elektrische auto’s. Er komen zes voertuigen in Den Haag, Rotterdam en Utrecht te staan en zeven in Amsterdam.
De Peugeot iOn heeft een accu en een elektromotor in plaats van een benzinetank en een verbrandingsmotor. Alle circa 20.000 Greenwheelsabonnees in de vier grote steden kunnen van de Peugeot iOn gebruik maken. Hiervoor worden dezelfde kosten berekend als voor de andere auto’s van Greenwheels.

Gijs van Lookeren Campagne, één van de oprichters van Greenwheels: "Onze klanten gebruiken onze auto’s hoofdzakelijk voor korte ritten en wij hebben voldoende parkeerplaatsen in het centrum van de vier grote steden. De elektrische Peugeot iOn past perfect in ons concept van deelauto’s."

Peugeot is al vijftien jaar een partner van Greenwheels voor duurzame stadsmobiliteit. "Destijds begonnen met de 106, later de 107, en ook de 207 SW voor mensen die wat meer ruimte nodig hebben. Dit project biedt ons de gelegenheid om ervaringen van meerdere berijders te vernemen om hiermee weer ons voordeel in de toekomst te doen", aldus Olivier Mornet, algemeen directeur Peugeot Nederland.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties