Euro NCAP heeft de Ford Transit Custom de maximale vijf sterren toegekend in een nieuwe ronde crashtests voor bedrijfsauto’s en grote familievoertuigen. Het testinstituut heeft de botsproeven uitgevoerd aan de hand van strengere regels die een meer levensechte situatie nabootsen. Zij roept nu onder meer autofabrikanten op om de bestellers van betere veiligheidsstandaarden te voorzien.

Andere geteste voertuigen zijn de Hyundai H1 en de Fiat Scudo (ook verkocht als Peugeot Expert en Citroën Jumpy), die waren goed voor drie sterren. De Renault Trafic (ook Opel Vivaro en Nissan Primastar) kreeg twee sterren.

Doctor Michiel van Ratingen, secretaris generaal bij Euro NCAP: “In deze ronde hadden we de focus op voertuigen voor acht tot negen personen. Dit soort auto’s worden veel door bedrijven ingezet, maar ook door gezinnen als alternatief voor MPV’s. Omdat deze busjes vanuit het bedrijfsleven niet oorspronkelijk gemaakt zijn voor personenvervoer, worden ze minder vaak aangepast en uitgerust. Grote gezinnen die zo’n voertuig willen kopen, moeten zich wel realiseren dat ze niet voorzien zijn van de nieuwste veiligheidsvoorzieningen.”

Enkele fabrikanten hebben inmiddels toegezegd de adviezen van Euro NCAP op te volgen als de bedrijfsauto’s als personenauto’s verkocht worden.

[responsive-video identifier=”LnCVb1o21nU”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties