Focwa gaat frauderende schadeherstelbedrijven zonder pardon uit de vereniging zetten. Dat zegt voorzitter Frits Huffnagel in reactie op het onderzoek van het Verbond van Verzekeraars waaruit blijkt dat er gefraudeerd is bij 50 van 500 schadegevallen. Achttien van deze fraudegevallen zijn geconstateerd bij Focwa-leden, alleen weet Huffnagel niet bij wie.

Uit het onderzoek blijkt dat er in de ongestuurde schadestroom op grote schaal wordt gefraudeerd door schadeherstelbedrijven. Tijdens een steekproef werden 500 schadegevallen onderzocht, waaronder ook achttien fraudegevallen van Focwa-leden zouden zijn.

“Wij doen er alles aan om die gevallen tot in detail uit te zoeken, maar het is ons vooralsnog niet bekend wie dit zijn en dat wil het Verbond van Verzekeraars ons ook niet vertellen”, aldus Huffnagel. Volgens de voorzitter is de branchevereniging zelf ook voortdurend uiterst alert op het opsporen van fraudegevallen. “We gaan er de komende periode natuurlijk alles aan doen om exact uit te zoeken hoe dit zit zodat we de nodige maatregelen kunnen treffen. Het mag duidelijk zijn dat Focwa-leden die frauderen, direct uit de vereniging worden gezet.”

Extra maatregelen

In de fraudegevallen uit het onderzoek gaat het bijvoorbeeld om niet-gebruikte onderdelen die wel in rekening worden gebracht of werkzaamheden die niet of deels zijn uitgevoerd. Ook bleek spuitwerk, dat wel werd gecalculeerd, niet of slechts ten dele te zijn uitgevoerd. Het Verbond heeft aangekondigd dat er naar aanleiding van het onderzoek extra maatregelen zullen worden genomen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties