In een interview voor de Amerikaanse televisie heeft Jim Farley, ceo van Ford Europe, bekend gemaakt dat er na de eerste winstcijfers in Europa sinds vijf jaar, nu doorgepakt gaat worden met het structureel verlagen van de kosten.

In 2013-2014 werden drie productievestigingen gesloten (Genk, Dagenham en Southampton), waardoor bij de huidige fabrieken nu een benutting van de capaciteit van bijna negentig procent wordt gerealiseerd. “We moeten het positieve momentum vasthouden en schakelen”, aldus Farley. Op jaarbasis moet minimaal 200 miljoen dollar aan kostenbesparingen worden gerealiseerd. “Ford moet daarbij nog leaner worden.”

En dat betekent volgens Farley meer met minder mensen door een grotere efficiency. En dat door de hele organisatie heen. Behalve minder medewerkers op de werkvloer (er werken ruim 10.300 mensen bij Ford Europe), het gaat daarbij om enige honderden medewerkers, zullen ook minder goed lopende modellen zo snel mogelijk uit het aanbod worden geschrapt. 

Overigens biedt Ford medewerkers eerst de mogelijkheid om vrijwillig te vertrekken, waarbij een serieuze bonus in het vooruitzicht wordt gesteld. Ford maakte onlangs bekend voor het eerst sinds 2011 weer winst te maken in Europa. Er werd in 2015 een winst(je) gemaakt van 259 miljoen dollar voor belastingen. In de periode 2011-2014 werd nog een totaalverlies van 4,5 miljard dollar genoteerd! Overigens kon Ford in Europa nog een succes boeken, het merk werd in 2015 weer marktleider in het bestelwagensegment. In 2015 zag Ford de verkopen van personenauto’s met 8,6 procent toenemen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
9 juni 2023
Meest bekeken berichten
Recente Reacties