Ford introduceert in de modellen S-Max en Galaxy een nieuwe techniek waarmee de auto als het ware om de hoek kan kijken. Met de zogeheten Front Split View Camera kunnen aanrijdingen worden voorkomen. De nieuwe technologie zal op termijn gemeengoed worden in alle auto’s, verwacht Ford.

De Front Split View Camera laat in een straal van 180 graden de verkeerssituatie vóór de auto zien. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een camera in de grille. Bij een kruispunt met beperkt zicht of bij het verlaten van een oprit kunnen bestuurders dankzij de camera moeiteloos naderend verkeer, voetgangers of fietsers waarnemen.

De baanbrekende technologie wordt geactiveerd met een druk op de knop. Een 1-megapixelcamera in de voorgrille geeft de bestuurder realtime zicht in een straal van 180 graden (zowel links als rechts) op het kleurenscherm van de auto. Zo kunnen bestuurders weggebruikers aan beide kanten van de auto zien naderen. De camera is slechts 33 millimeter breed en wordt schoongehouden door een speciaal ontworpen telescopische sproeier die automatisch wordt geactiveerd als de ruitenwissers worden aangezet.

Volgens gegevens van het European Road Safety Observatory SafetyNet heeft ongeveer 19 procent van de bestuurders die zijn betrokken bij een aanrijding op een kruispunt last van een belemmerd zicht. Voorts verklaarde het Britse ministerie van Verkeer dat in 2013 belemmerd zicht als gevolg van externe factoren 11 procent van alle ongevallen op de weg veroorzaakte.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties