De European Logistics Association heeft vorige week de European Award for Logistics Excellence 2012 uitgereikt. De winnende inzending is een gezamenlijk project van Ford’s Europese Customer Service Division en Penske Logistics om de supply chain van reserve-onderdelen te optimaliseren, waardoor samenwerking tussen meerdere automerken door heel Europa mogelijk wordt.

De implementatie van het Network Integrator-programma heeft geleid tot transportbesparingen van meer dan 25 miljoen vrachtwagenkilometers en een vermindering van CO2-uitstoot van 10.000 ton per jaar, gebaseerd op 750.000 zendingen per jaar, met verdere besparingsmogelijkheden in de komende jaren.

“Deze supply chain is bijzonder complex vanwege het hoge aantal unieke onderdelen dat beheerd moet worden, de heterogeniteit van deze onderdelen en de extreem korte aanlevertermijnen die autodealers eisen”, aldus de jury over het project.

Raymond Damrow, directeur Parts Supply and Logistics bij Ford: “Ons doel is om het concept te blijven uitbreiden en andere bedrijven uit de automobielindustrie te stimuleren zich aan te sluiten bij het netwerk.”

Ford heeft sinds deze maand ook een nieuw onderhoudsproduct gelanceerd voor modellen van vijf jaar en ouder. Lees er hier alles over >>

[responsive-video identifier=”KWABT48wTFw”]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties