Hij gaat dan wel weg, maar blijft dichtbij AllParts actief, want Freek Blekxtoon vertrekt van Nexus Automotive Nederland – ook bekend als AllParts – naar het internationale samenwerkingsverband Nexus International, waar Nexus NL/AllParts sinds 1 januari dit jaar aandeelhouder van is. AllParts heeft inmiddels een wervingstraject ingezet en verwacht spoedig een opvolger te presenteren.

Freek Blekxtoon was ruim twintig jaar verbonden aan AllParts en heeft drie transities mede vormgegeven: Incam werd GroupAuto in 2003, daarna werd GroupAuto in 2021 AllParts en per 1 januari 2023 volgde de transformatie naar Nexus Automotive Nederland. Blekxtoon zal vanaf 1 april Nexus International gaan ondersteunen om internationaal de Nexus-netwerken van grossiers en garages (NexusAuto en NexusTruck) verder uit te bouwen. Nexus is al actief in 68 landen, heeft een groeiambitie en wil haar netwerken niet alleen uitbreiden, maar ook nadrukkelijk verder professionaliseren.

Ambitieus

Freek Blekxtoon: “Na twintig jaar met veel plezier en ook succes leiding te hebben gegeven aan onze mooie club vind ik het voor AllParts en voor mijzelf een mooi moment om het stokje over te geven aan iemand die onze ambitieuze plannen gaat realiseren. De recente toetreding van AllParts tot Nexus International was in dat kader een mooie afronding van een belangrijke fase, waarin we gezamenlijk een goed fundament hebben gecreëerd voor een onafhankelijke toekomst. Ik heb het bestuur enige tijd geleden laten weten dat ik internationale ambities heb en dat er binnen Nexus International mooie projecten komen die mij op het lijf zijn geschreven. In nauw overleg heeft het bestuur daarop het wervingsproces in gang gezet zodat binnenkort mijn opvolger bekend zal zijn. Ik zal vanaf 1 april voor het hoofdkantoor van Nexus in Geneve gaan werken. Ik zit vol ambitie en energie en ga graag de internationale uitdagingen aan die er in de markt en binnen Nexus International zijn. Daarover zullen we binnenkort meer naar buiten brengen. Ik kijk voldaan terug op een heel mooie, leuke, enerverende en ik denk zeker ook succesvolle periode van ruim twintig jaar van onafhankelijke samenwerking binnen AllParts in Nederland.”

Blekxtoon blijft voorlopig nog wel, zij het in beperkte mate, in een soort ambassadeurschap, betrokken bij AllParts Nederland, maar niet meer op de voorgrond. “Het dirigeerstokje draag ik binnenkort toch echt over aan mijn opvolger. Er staan nu heel goede en concrete projecten op stapel in Nederland en ik heb er alle vertrouwen in dat de nieuwe directeur, het team, het bestuur en de leden hun kansen in goede samenwerking zullen verzilveren”, benadrukt Blekxtoon.

Kansen

Voorzitter van CV AllParts Nederland, Wido van Beek, licht toe: “Nadat Freek had aangegeven persoonlijk door te kunnen en willen groeien binnen de internationale Nexus-organisatie hebben wij als bestuur direct het opvolgingsproces in werking gezet. We verwachten binnenkort de nieuwe directeur te kunnen presenteren. In deze woelige markt, met veel consolidaties, onstuimige economische weersverwachtingen, oorlogen en een dreigende recessie, zien wij absoluut kansen voor onze 32 onafhankelijke ondernemers. Op dit moment groeien we harder dan de markt en onze ondernemers zijn meer dan ooit eensgezind. In het transitieproces van GroupAuto naar AllParts, nu onder Nexus vlag, zijn we – zoals ingecalculeerd – ook een paar leden verloren. We zien nu echter enorme groeimogelijkheden ontstaan. In dat kader zitten we niet stil en zullen we binnenkort van ons laten horen.”

Gael Escribe, ceo van Nexus Automotive International, vult aan: “Wij zijn zeer verheugd dat Freek internationaal voor Nexus inzetbaar wordt. Zijn visie, kennis en ervaring en zijn netwerk in zowel de auto- als de truckmarkt zijn zeer waardevol. Wij zijn ambitieus, willen nog meer omzet bundelen dan de ruim 40 miljard euro die we al onder Nexus-vlag hebben gebracht. Voor onze Nederlandse aandeelhouder AllParts zien wij ook enorme mogelijkheden en wij zullen de nieuwe directeur vanuit de centrale organisatie uiteraard maximaal ondersteunen.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
18 juni 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties