In een videoboodschap op Youtube noemt Carlos Ghosn de aanklachten tegen hem een samenzwering. “Het gaat niet om specifieke aangelegenheden, om hebzucht of dictatorschap, het is een complot om iemand een mes in de rug te steken.”

Carlos Ghosn denkt dat mensen bij Nissan hem willen zien hangen omdat de deelname van Nissan in de alliantie met Renault bedreigend zou zijn voor sommige mensen bij Nissan en zelfs de autonomie van Nissan zou kunnen bedreigen.

Liefde

Volgens Ghosn is hier geen sprake van en ook geen sprake van geweest in de negentien jaar dat hij Renault-Nissan heeft geleid. Ghosn benadrukt in zijn videoboodschap dan ook wat hij altijd heeft gedaan, namelijk dat hij onschuldig is ten aanzien van alle aanklachten die aan zijn adres zijn gericht. Hij stelt zelfs dat de aanklachten vooringenomen zijn, uit de context gerukt en bedoeld zijn om hem als persoon neer te zetten als een graaier en dictator. Daarnaast benadrukt Ghosn in de boodschap dat hij ondanks alles nog steeds houdt van Japan en van Nissan. “Ik kwam in 1999 naar Japan om leiding te geven aan de wederopstanding van Nissan. Niemand doet dat voor een periode van twintig jaar zonder liefde voor Japan en Nissan.” [responsive-video identifier=”s1kE2ovnMU0″]  

Persconferentie

Ghosn begint de videoboodschap met te vermelden dat hij deze heeft gepost, of laten posten, in plaats van de geplande persconferentie op 11 april. Die kan niet doorgaan, omdat Ghosn op donderdag 4 april voor de vierde maal is gearresteerd door de Japanse aanklager. Die beschuldigt hem deze keer van het ongeoorloofd doorsluizen van miljoenen naar een Nissan-importeur in Oman. “Onschuldig”, is ook hierop de reactie van Ghosn.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties