Vakgaragist Werner Krispin heeft het enthousiasme voor het feestelijke vertrekpunt van de Tour France op 4 en 5 juli in zijn stad snel zien verwateren. Het bedrijf in de Utrechtse binnenstad blijkt door het evenement onbereikbaar en de gemeente denkt ‘niet voldoende’ mee.

Dat Krispin zijn bedrijf op de zaterdag van de Tour wellicht moet dichtgooien, vond hij aanvankelijk niet zo erg zegt hij tegenover het AD: “Dat zou me een paar duizend euro aan omzet kosten, maar dat had ik er wel voor over. Dit is zo groot, zo mooi, daar moeten we allemaal blij van worden. Maar het draait uit op een anticlimax. Ik probeer vragen beantwoord te krijgen, maar de communicatie is gewoon slecht.”

Tijdens het Grand Départ is de vrije doorgang voor auto’s beperkt in een groot deel van Utrecht. Dit is volgens de organisatie noodzakelijk om de veiligheid van iedereen – renners, bewoners, bezoekers, hulpdiensten, professionals – te garanderen. Het verzoek aan bewoners is om het weekend van 4 en 5 juli de auto zo veel mogelijk te laten staan.

Direct aan het Tour-parcours zijn de straten geheel of gedeeltelijk afgesloten voor autoverkeer. De wijk uitrijden is geen probleem, maar inkomend verkeer is verhinderd. Als bewoners hun wijk in willen komen in deze periode, moeten zij vóór 29 juni een speciaal vignet aanvragen. Voor Krispin is een enkel vignet als autobedrijf zijnde met verhuurauto’s die onderweg zijn naar eigen zeggen echter niet voldoende.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties