Harrems Tools gaat zich oriënteren op diverse buitenlandse markten, om haar werkgebied te vergroten en meet zichzelf een heel nieuwe identiteit aan. Deze is vanaf 1 januari 2012 terug te vinden is in alle communicatie-uitingen. Onder meer het Toolspecial Magazine en de website worden onder handen genomen en in een latere fase zijn ook de Toolshops aan de beurt.

Tjep Fennema, directeur Harrems Tools: “Harrems heeft eigenlijk drie belangrijke pijlers onder hun strategie. De eerste is door middel van innovatie voor blijven lopen op de competitie en snel inspelen op de vragen vanuit de markt. Daarnaast richten we ons op een heel breed assortiment, dat inmiddels uit 125 a- en b-merken bestaat en goed is voor ruim 50.000 producten. Een optimale logistieke prestatie, niet alleen vanuit de regiomagazijnen in Venlo, Utrecht en Oosterhout, maar ook een specifiek voorraadbeleid op grossiersniveau is de derde pijler. Die strategie heeft er inmiddels toe geleid dat Harrems een marktaandeel claimt van ruim dertig procent.”

Inmiddels wordt 67 procent van de artikelen bij Harrems via het internet besteld. “Binnen het totaalaanbod gereedschappen neemt het aandeel speciaalgereedschappen sterk toe, wat een gevolg is van de steeds grotere complexiteit van de toegepaste technologie in personenauto’s”, aldus Fennema.

Erik van Geuns, manager marketing en communicatie van Harrems Tools: “Volgend jaar wordt er een start gemaakt met het analyseren van de Britse markt van gereedschappen. Harrems is nu actief in de Benelux en Noord-Frankrijk, maar we willen onze vleugels uitslaan. Groot Brittannië is de eerste stap.”

Waar eerder de belangrijkste concepten van Harrems los van elkaar leken te bestaan, worden deze vanaf nu een stuk duidelijker gepositioneerd. Fennema: “Door het gebruik van totaal verschillende logo’s en kleuren in de logo’s, was het soms niet helder dat Harrems Tools achter zowel Toolspecial, Toolbase als Toolshop zit. Met een herkenbare huisstijl is die onduidelijkheid nu in één klap van tafel geveegd en kunnen we onze belangrijkste concepten in lijn met elkaar positioneren.”

Harrems Tools levert vanaf nu ook alle hardware en software van Delphi en koppelt deze met de reparatie- en onderhoudsinformatie van Autotools. Lees er hier meer over >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties