Moederbedrijf Spyker Cars heeft vandaag laten weten dat het autobedrijf Hawtai Motor Group uit China 150 miljoen euro investeert in Saab. Het gaat om een strategisch partnerschap, waarbij Hawtai producent en distributeur wordt van Saab in China. Ook krijgen de Chinezen toegang tot de technologie van Saab en een aandeel van 29,9 procent in handen.

De autoriteiten in Zweden moeten de investering nog wel goedkeuren, net als de Europese Investeringsbank. Saab leent daar geld.

Victor Muller, ceo van Spyker en de voorzitter van Saab Automobile: “”De samenwerking met Hawtai verzekert Saab van de benodigde financiering op middellange termijn en biedt ons de kans om de Chinese automarkt te betreden met een sterke Chinese fabrikant.” Richard Zhang, vice-president van Hawtai vindt dit een grote dag voor een onderneming die pas tien jaar geleden opgericht is: “De overeenkomst met het iconische merk Saan geeft ons toegang tot innovatieve technologieën en een internationaal netwerk, wat ons anders decennia zou kosten om op te bouwen.”

De productie bij Saab ligt al een tijdje stil doordat leveranciers niet meer betaald werden. De onderdelenlevering werd hierop gestaakt. De autofabrikant hoopt de productie binnen een week weer op te kunnen starten. Hawtai heeft momenteel een jaarlijkse productiecapaciteit van 350.000 voertuigen, 300.000 schone dieselmotoren en 450.000 automatische transmissies.

Lees hier in Aftersales Magazine 4 een gesprek met Victor Muller van Saab >>

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties