Schuifdakenfabrikant Inalfa Roof Systems uit Venray heeft vorig jaar 26 procent meer producten verkocht, zowel in Europa, Amerika en Azië. Dat meldt het Financieel Dagblad. De Chinese groei droeg bij aan de omzet, die naar 512,8 miljoen euro steeg.

Inalfa werkt sinds een jaar onder Chinese vlag. Door deze overname en de toegenomen concentratie in Azië, is de omzet in China met 115 procent toegenomen en in Zuid-Korea met 62 procent. De Europese markt pluste voor de toeleverancier 16 procent, Amerika deed 26 procent en in Japan pakte men 11 procent meer omzet.

Door de enorme groei in China verwacht Inalfa ook dit jaar meer omzet te maken. Ook het personeelsbestand groeide en blijft groeien, mede door de komende opening in China van twee nieuwe fabrieken. Vorig jaar werkten er wereldwijd 2.231 mensen bij de schuifdakenfabrikant. In 2010 waren dat er nog 1.667.
De Nederlandse vestiging telde in 2011 zo’n 800 medewerkers, honderd meer dan het jaar daarvoor. Zij kreeg onlangs in het tevredenheidsonderzoek van Otto Work Force ook een bekroning op haar personeelsbeleid.

Het bedrijf uit Venray maakt zonnedaken en schuifdaksystemen voor automerken als BMW Groep, Daimler, Chrysler Groep, Ford, General Motors, Volkswagen, Audi, Volvo, Citroën, Chery, Geely, Hyundai Kia, Land Rover, Renault en Nissan.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties