Lucht in de auto is vaak tot vijf keer vuiler dan buitenlucht, tenzij het interieurfilter regelmatig wordt vervangen. Volgens Subaru doet dat slechts 27 procent van de automobilisten. Een vervuild interieurfilter kan naast vieze lucht ook voor veiligheidsproblemen zorgen.

Bij een schoon filter zal er minder snel een vette laag op de binnenzijde van de voorruit ontstaan waardoor de ruit minder snel beslaat en het zicht dus onder alle omstandigheden optimaal blijft. Zoals ook airco en ventilatie beter blijven werken bij een schoon filter. Een verstopt exemplaar kan zelfs leiden tot een doorgebrande ventilatormotor omdat het systeem zijn lucht niet kwijt kan.

Uit onderzoek blijkt verder dat bestuurders met een allergische reactie of hooikoorts zo’n 33 procent meer kans op een ongeluk hebben dan niet-allergische automobilisten. Een smerig filter is tevens een broeinest voor bacteriën, schimmels en andere micro-organismen waardoor ongewenste gassen en bacteriën langer in het interieur blijven hangen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties