De Auto-inruilservice van Marktplaats zal voortaan worden ingevuld door BVA Auctions. Dat heeft Marktplaats vandaag bekend gemaakt. BVA heeft veel expertise op het gebied van veilingen.

De Auto-inruilservice van Marktplaats is in juni van dit jaar opgestart samen met Buitenhuis Automotive. Buitenhuis moest vorige maand faillissement aanvragen omdat het bedrijf over te weinig liquide middelen beschikt. Het bedrijf is sindsdien druk doende met een doorstart in afgeslankte vorm maar heeft nu dus het onderdeel Auto-inruilservice van Marktplaats moeten inleveren.

Sanne Godron van Marktplaats: “Voor Marktplaats is het goed dat de kracht van de data en het netwerk van Buitenhuis behouden blijft en daarnaast wordt verrijkt met de online expertise en brede ervaring op het gebied van veilingen van BVA. In combinatie met het bereik van Marktplaats in consumenten en consumentenauto’s is dit goed nieuws voor de Nederlandse autoverkoper die hiermee snel een gegarandeerd bod krijgt voor zijn/haar auto.”

Grote kansen

BVA Auctions ziet grote kansen in de samenwerking met Marktplaats. Commercieel directeur Rob Meijer: “We hebben deze kans met beide handen aangegrepen. Het betreft een schitterende applicatie die we volledig willen uitbouwen.”

BVA neemt bij de overname ook een klein deel van het personeel van Buitenhuis dat verantwoordelijk is voor de software mee. Hoeveel BVA heeft betaald voor de Auto-inruilservice wil Meijer niet zeggen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties