De schade aan auto’s en woningen tijdens de jaarwisseling blijkt mee te vallen en komt volgens de eerste berekeningen op negen miljoen euro uit. Dat is één miljoen minder dan vorig jaar weet het Verbond van Verzekeraars te melden.

De prognose is gebaseerd op de eerste indrukken van verzekeraars, waar verzekerden sinds oudejaarsdag digitaal en via callcentra claims indienen. Net als vorig jaar verliep de jaarwisseling in grote delen van Nederland regenachtig, waardoor veel feestvierders binnen bleven of slechts kort op straat waren.

Dat zorgde voor minder vuurwerkschade en vandalisme. De claims betreffen zowel relatief kleine schades als gevolg van ongelukjes in en om het huis, maar ook grote schades zoals zwaar beschadigde auto’s en daken/gevels, vaak als gevolg van zwaar (illegaal) vuurwerk.

Verhalen

Het Verbond blijft aandringen op een harde aanpak van Oud & Nieuw-vandalen. “Bij het afsteken van vuurwerk kan er altijd iets misgaan en voor een ongelukje heb je een verzekering. Het plegen van opzettelijke vernielingen valt echter niet te tolereren”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. “In overleg met Justitie willen we waar mogelijk dit soort schade verhalen op de daders.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties