Flipse Automatisering, Inmotiv en Autotelex hebben gezamenlijk een nieuwe calculatiebenchmark voor leasemaatschappijen ontwikkeld. Met de Autotoekomst Restwaarde Calculator wil men grip op de restwaarde-ontwikkeling krijgen. XL Lease is de eerste maatschappij die dit systeem in gebruik neemt.

Frank van Klink van XL Lease: “We moeten realistisch zijn; het is niet mogelijk om continu alle bewegingen in de automarkt in de gaten te houden en in te schatten wat daarvan de toekomstige gevolgen zijn. Een goede benchmark is dan goud waard. Het helpt ons om betere beslissingen te nemen en het is fantastisch dat we de informatie nu volledig geïntegreerd in ons leasepakket kunnen benutten.”

De Autotelex-benchmark is volledig in het pakket geïntegreerd. Marlien Flipse van Flipse Automatisering: “Daarbij is vooral de differentiatie die Autotoekomst aanbiedt van groot belang. Desgewenst kan de leasemaatschappij nog correcties doen op merk- of modelniveau en blijven klant- of productgebonden correcties mogelijk. De gebruiker bepaalt dus zelf wat er gebeurt, maar heeft wel houvast aan de benchmark. Ook massale calculaties zoals bulk- of matrixcalculaties zijn geen enkel probleem.”

De samenwerking tussen de drie partijen is mogelijk door de inzet van de voertuigdatabase VGS van Inmotiv.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties