Het Japanse lakkenconcern Nippon Paint blijft zoeken naar overnamepartners, ook in Europa. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van uitspraken die president Tetsushi Tadoh op tweede kerstdag deed in de Japanse zakenkrant Nikkei.

“Onze expansie is vooral gericht op China en andere Aziatische landen. Daarnaast richten we ons op expansie door fusies en overnames in Europa en de Verenigde Staten”, aldus Tadoh.

Tweede no deal

De bevestiging dat Nippon Paint blijft zoeken naar uitbreiding komt een maand nadat een bod op Axalta strandde. Tadoh verklaarde dat dat kwam doordat Nippon Paint niet binnen de gestelde termijn duidelijkheid kon geven over enkele voorwaarden voor de deal. Axalta beweerde destijds dat het bod van Nippon Paint niet hoog genoeg was. Met het bod op Axalta reed Nippon Paint AkzoNobel in de wielen, maar kreeg die deal zelf ook niet rond. Ook AkzoNobel zag zich twee keer met een no deal geconfronteerd. Nadat eerder een overname door PPG werd afgewezen ging dus ook de fusie met Axalta niet door.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties