President Obama van de VS laat voor de Nuclear Security Summit op 24 en 25 maart in Den Haag speciaal zijn gepantserde Cadillac overvliegen. De limousine wordt ook wel ‘The Beast’ genoemd en is voorzien van de meest geavanceerde technologieën en levert topprestaties.

Hoewel de specificaties van ‘The Beast’ geheim zijn, is een aantal gegevens wel in de openbaarheid gekomen. Zo rijdt de Cadillac op het onderstel van een GMC TopKick truck. Het brandstofverbruik is niet vrijgegeven, maar de omschrijving ‘The Beast drinks fuel at a rapid rate’ lijkt niet ver bezijden de waarheid te zijn.

De carrosserie is volledig bullet-proof en de structuur is vervaardigd van titanium, keramisch materiaal, staal en aluminium. De auto is voorzien van een eigen luchtverversingssysteem en een blusinstallatie, night-vision camera’s, traangas, met kevlar versterkte run-flat banden en stalen velgen waarop zelfs zonder banden kan worden doorgereden. In de auto is tevens een voorraad bloed aanwezig. Detail: in het donker worden de vlaggetjes op de spatborden speciaal door LED-lampen verlicht.

Buitenwereld

Het compartiment van de president kan volledig worden afgesloten van de buitenwereld, ontoegankelijk voor indringers. Begrijpelijk is dat er geen geluiden van buiten in het interieur doordringen. Mocht de president toch het gejuich van de mensen langs de weg willen horen, dan worden microfoontjes aan de buitenkant en speakers binnenin geactiveerd. Contact met de buitenwereld wordt verzorgd door het White House Communications Agency Roadrunner voertuig, waardoor radioverkeer en het verzenden van video’s mogelijk zijn via militaire satellieten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties