De omzet van Pon Holdings is in 2011 met zeventien procent gegroeid tot 5,9 miljard euro. De winst is toegenomen tot 198 miljoen euro, een plus van elf procent. Dat meldt het Financieel Dagblad op basis van het meest recente jaarverslag van de auto-importeur.

Pon verwacht in 2012 een lichte omzetgroei, met name in haar activiteiten in de olie- en gasindustrie, industriële activiteiten in Azië en de markt voor elektrische fietsen in Europa. Binnen haar automotivetak wordt echter een krimpende omzet voorspeld, vanwege de bezuinigingen bij overheden en de economische crisis. Over heel 2011 profiteerde Pon in de automotive vooral sterk van de aantrekkende leasemarkt. Het bedrijf heeft daarin al jarenlang een groot marktaandeel.

Pon is de afgelopen jaren goed hersteld van de klap die het eind 2009 kreeg. Tijdens de recessie daalde de omzet namelijk naar 4,5 miljard euro. In de tweede helft van 2010 steeg het naar ruim vijf miljard euro en in 2011 dus naar bijna zes miljard. De winst steeg van 98,4 miljoen euro, via 178 miljoen in 2010, naar 198 miljoen euro vorig jaar.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties