De regering laat onderzoek doen naar de introductie van gepersonaliseerde kentekens in Nederland. Dit gebeurt na een motie van PVV-Kamerlid Heutink, met steun van VVD, BBB en NSC, een Kamermeerderheid dus.

Volgens de motie zijn er in België al ruim 45.000 gepersonaliseerde kentekens aangevraagd sinds de introductie ervan in 2014. In zijn toelichting noemde Heutink het “een hip fenomeen” en “het hebbedingetje van deze tijd”. Heutink verzoekt  de regering te onderzoeken of dat gepersonaliseerd kenteken kan worden gekoppeld zowel aan een persoon als aan een voertuig, en verwacht de resultaten, alsook een bijbehorende kosten-batenanalyse vóór het zomerreces. Volgens Heutink is er voor de overheid geld mee te verdienen, waarmee op termijn lastenverlichting voor automobilisten kan worden overwogen.

Oordeel Kamer

De minister liet het oordeel over de motie aan de Kamer, wat zoveel wil zeggen als dat de minister het onderzoek laat doen. “Ik heb wel begrepen dat er de nodige haken en ogen aan zitten, maar dat gaan we dan allemaal zien in dat onderzoek”, aldus Harbers.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties