Daimler heeft de eerste details bekendgemaakt van een herstructureringsplan. Doel is een structuur met drie juridisch onafhankelijke entiteiten onder leiding van Daimler AG. Uitvoering van het plan kan echter pas na goedkeuring ervan door de aandeelhoudersvergadering in 2019 plaatsvinden.

Momenteel is de divisie Financial Services al een aparte juridische entiteit en dat zal ook moeten gaan gelden voor Mercedes-Benz Cars & Vans en voor Daimler Truck & Bus. Die beide takken zullen zo volgens Daimler meer eigen verantwoordelijkheid moeten dragen. Zowel de levensvatbaarheid als het groeipotentieel moet erdoor verbeteren. Ook moet het zekerheid bieden over de werkgelegenheid tot 2030. In dat kader is ook een bijdrage van drie miljard euro toegezegd aan het pensioenfonds van Daimler AG.

Nu een eerste haalbaarheidsstudie positief uitpakte, is besloten het project een niveau hoger te tillen. Zodoende worden er nu voorbereidende maatregelen getroffen. Precieze bedragen worden niet genoemd maar dat het gaat om een miljoenen bedrag met drie cijfers is wel duidelijk gemaakt. Het veranderproces moet de organisatie beter in staat stellen om te gaan met de snel veranderende industrie.

Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties