Bandenfabrikant Pirelli investeert, samen met haar jointventurepartner Russian Technologies, 222 miljoen euro in een nieuwe productiefaciliteit. Door de deal verwerft Pirelli bovendien een marktaandeel van 20 procent op de Russische high performance winterbandenmarkt.

De investering is mede het gevolg van het strategisch plan van Pirelli om productiecapaciteit dicht bij specifieke groeimarkten te brengen. Niet alleen de groeiende aftermarket, maar ook de sterk gestegen autoproductie in Rusland zijn voor de Italiaanse bandenfabrikant een reden voor de investering.

Omzettechnisch gezien zal de investering leiden tot een sterke groei. Afgelopen jaar realiseerde Pirelli in Rusland een omzet van 45 miljoen euro. Dat zal in 2012 ruim 200 miljoen en in 2014 ruim 500 miljoen euro moeten zijn. Dan zal de productiecapaciteit een kleine 11 miljoen banden zijn. Pirelli heeft verder bekend gemaakt dat zij haar aandeel in de joint venture van 50 procent nu, de komende jaren zal vergroten naar 75 procent.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties