De politie had de diefstal van tachtig velgen bij Autogroep Twente in de nacht van vrijdag 13 op zaterdag 14 augustus niet kunnen voorkomen. Dat zegt politiewoordvoerder Nanda Redder tegen dagblad Tubantia/AD.

vosboerwegDe politie reageert daarmee op een verwijt van Han Meijers van Auto Export, onderdeel van Autogroep Twente. Meijers stelde dat de politie de velgendieven van vrijdagnacht drie weken terug al in de kraag had kunnen vatten. Ze was gewaarschuwd dat een misdrijf viel te verwachten. Personeel van de onderneming ontdekte toen namelijk dat wielbouten van auto’s waren losgedraaid. Vermoedelijk om de wielen een keer mee te nemen. De politie weigerde te posten. Redder: “We maakten toen de keuze om te surveilleren en niet te posten omdat dat veel mankracht kost. Achteraf is de diefstal toen ook niet gepleegd. Dat het dit weekeinde wel gebeurde kan ons niet worden verweten. Je kunt moeilijk drie weken posten.’’ Helaas voor het verderop gelegen bedrijf Kia van Mossel werden in de bewuste nacht in juli bij deze onderneming wel velgen gestolen. De keuze om wel of niet te posten is bij de politie niet steeds dezelfde afweging. Redder: ,,We maken per geval een nieuwe inschatting. Het hangt af welke aanwijzingen er zijn voor een misdrijf, ander werk dat er ligt en de prioriteiten van dat moment.’’

Stroomdraad

Autogroep Twente plaatst binnenkort hekken om haar terrein aan de Vosboerweg met bovenlangs een stroomdraad met 220 Volt. Veel autobedrijven hebben al zo’n voorziening. Wie de draad aanraakt, krijgt een fikse tik maar het is niet levensbedreigend. Op het makkelijk toegankelijke terrein van de Autogroep in Hengelo staan over het algemeen nieuwe auto’s buiten. De schade door de diefstal wordt geschat op 100.000 euro. Behalve de velgen, is bestrating vernield. Klinkers zijn uit het plaveisel gelicht en als bok gebruikt onder de wagens waarvan velgen werden verwijderd.

Verzekering

Han Meijers van Auto Export vreest problemen met de verzekering nu Autogroep Twente voor de tweede keer in korte tijd schade lijdt. Vorig jaar werden ook al velgen en airbags met een waarde van 60 mille ontvreemd. “Dat is vergoed, maar pas na veel getrouwtrek.”
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties