Pouw Automotive Groep is dinsdagmorgen failliet verklaard. Voor tien Pouw Peugeotvestigingen is surseance van betaling aangevraagd. Ook vijf schadeherstelbedrijven vallen onder het faillissement. De betrokken bedrijven blijven overigens gewoon open omdat een snelle doorstart wordt verwacht.

De dealerbedrijven bevinden zich in Amstelveen, Amsterdam, Heemstede, Hoofddorp, Leiderdorp, Lisse-Hillegom, Noordwijk en Velserbroek. Het management heeft de afgelopen maanden gezocht naar geschikte overnamekandidaten voor de Peugeot-dealers in samenwerking met Peugeot Nederland en voor de vijf regionaal verspreide schadebedrijven van Pouw.

Omdat een doorstart op korte termijn verwacht wordt, blijven de dealers en schadebedrijven gewoon open waardoor klanten geen hinder zullen ondervinden. Bij een doorstart blijft naar verwachting een groot deel van de werkgelegenheid behouden.

Er zijn veel partijen geïnteresseerd in de bedrijfsonderdelen, maar dit heeft niet geleid tot een overname. Desondanks wordt verwacht dat een snelle doorstart gezien de vergevorderde besprekingen met enkele partijen voor de dealer- en schadebedrijven mogelijk is. Zonder de schuldenlast is een gezonde bedrijfsvoering namelijk wel mogelijk. Ook zal een doorstart het banenverlies naar verwachting beperken tot enkele tientallen ontslagen. De betreffende dealer- en schadebedrijven tellen in totaal circa 200 arbeidsplaatsen. De Pouw Automotive Groep zelf is in de afgelopen periode flink afgeslankt, waardoor het verlies aan werkgelegenheid beperkt blijft tot vier arbeidsplaatsen.

Volkswagen en Audi

Voor de lease- en verhuurmaatschappijen Lease Unlimited, Auto Lease Zwolle en Pouw Rental en de Volkswagen- en Audi-dealers van Pouw heeft het faillissement geen gevolgen. Deze onderdelen laten gezonde financiële resultaten zien. Met de steun van de importeur en financiers worden deze activiteiten voortgezet. 

Dealergroep Pouw Noord, met vestigingen in Assen en Groningen, werd afgelopen december al failliet verklaard. De Stern Groep meldde zich toen als overnamekandidaat. Of Stern ook als overnamekandidaat wordt beschouwd bij het huidige faillissement van Pouw, is nog onduidelijk.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties