Met de introductie van de Range Rover Hybrid en Range Rover Sport Hybrid lanceert Land Rover zijn eerste hybride modellen. De levering van de nieuwe uitvoeringen, waarvan de Europese verkoop van start gaat op 10 september, vangt begin 2014 aan.

De twee geheel aluminium modellen zijn gebaseerd op Land Rover’s Premium Lightweight Architecture en hebben dezelfde aandrijflijn. Beide modellen zijn ‘s werelds eerste diesel-hybrides in het premium SUV-segment.

“Wij kijken er absoluut naar uit om de Range Rover Hybrid en Range Rover Sport Hybrid te introduceren; de eerste hybride SUV’s ter wereld met Land Rover-capaciteiten. De toevoeging van een soepele elektrische aandrijving verbetert het raffinement, reduceert CO2-emissies en zorgt voor prestaties die vergelijkbaar zijn met die van onze SDV8-motor”, verklaart John Edwards, Land Rover Global Brand Director.

India

Om te demonstreren dat in de nieuwe hybrides de typische Land Rover-capaciteiten behouden zijn gebleven, zullen donderdag 22 augustus drie Range Rover Hybrids vertrekken voor een reis van de thuisbasis van Land Rover in Solihull naar het hoofdkwartier van het moederbedrijf Tata, in Mumbai, India.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties