De RDW wil duidelijkheid van autofabrikanten, fabrikanten van dieselmotoren en toeleveranciers over de uitstoot van dieselmotoren waaraan de RDW zelf een typegoedkeuring voor diesel-emissies heeft afgegeven. Ook van Volkswagen vraagt het openheid van zaken. De RDW heeft daarom de betreffende fabrikanten aangeschreven. De vragen moeten 14 oktober 2015 beantwoord zijn. Vervolgacties hangen af van de reactie van de fabrikanten.

De afgifte van typegoedkeuringen is Europees geregeld. Een autofabrikant moet in 1 land de benodigde papieren verkrijgen, die gelden dan automatisch in de gehele EU. De RDW heeft geen EU-typegoedkeuringen afgegeven voor de uitstoot van voertuigen die vallen onder het Volkswagenconcern.
RDW: ‘Wat de dieselfraude betreft zit de betreffende software volgens Volkswagen ook in bepaalde modellen van Europese auto’s. Een switch is volgens de Europese eisen in Europa expliciet verboden. De toelatingsautoriteit die de betreffende Volkswagens heeft goedgekeurd is het KBA uit Duitsland. Het KBA is de verantwoordelijke partij om verder onderzoek te doen en dat gebeurt ook. In welke modellen en om hoeveel auto’s het precies gaat, moet Volkswagen vóór 7 oktober 2015 aan de Duitse toelatingsautoriteit (KBA, de Duitse RDW) aangeven. De RDW in Nederland geeft ook internationale typegoedkeuringen af, in dit geval niet voor Volkswagen.’

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties