Doordat zoekmachine Google verschillende stukken tekst van de website Miljoenhuizen.nl combineerde is de indruk gewekt dat Autobedrijf Zwartepoorte in Goes en Roosendaal failliet zou zijn. Van een faillissement van dit bedrijf is echter geen sprake, het betrof Boot Rialto. De rechter in Amsterdam heeft nu de website opdracht gegeven de content aan te passen, zodat Google bij een zoekopdracht geen verkeerde weergave kan doen, wat wel het geval was. Dit meldt Webwereld.nl op haar site.

Het autobedrijf heeft in 2009 de website Miljoenhuizen aangeklaagd, omdat onterecht de suggestie werd gewekt dat het bedrijf failliet zou zijn. Saillant detail is dat destijds door de aandacht voor de zaak het verkeerde zoekresultaat in Google hoog in de resultatenlijst terecht gekomen is.

De exploitant van Miljoenhuizen is niet blij met de uitspraak van de rechter. Hij vindt dat Google de content verkeerd citeert en dat deze dus het probleem veroorzaakt. Volgens de advocaat van Miljoenhuizen is de rechter meegegaan in de aanklacht van Zwartepoorte en heeft hij niet gekeken naar de daadwerkelijke veroorzaker. Google heeft tenslotte twee losse snippets op de bronpagina onterecht samengevoegd.

Miljoenhuizen heeft in 2009 al direct uit eigen beweging de betreffende webpagina aangepast en is niet aansprakelijk gesteld voor de vertekende weergave door een zoekmachine en de schade van Zwartepoorte.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties