Volvo Cars Nederland start begin volgend jaar met een voor ons land revolutionair onderdelenconcept voor het dealernetwerk. De magazijnen bij de dealers worden sterk verkleind en door het opzetten van een lokaal distributiecentrum (LDC) in Maastricht, de regio Zwolle en Utrecht, wordt de onderdelenbeschikbaarheid een nieuw competitief wapen in de strijd om de werkplaatsklant.

Peter Bleumer, directeur klantenservice bij Volvo: “Er is een aantal trends van invloed op de toekomst van de onderdelenlogistiek binnen het individuele dealerbedrijf en ons dealernetwerk, zoals een duurdere en grotere onderdelenvoorraad. Dat betekent een groeiende financiële belasting van het dealerbudget. Verder leidt de complexiteit tot een potentieel groter aantal spoedorders en ook de concurrentiedruk zal toenemen. Cruciaal is de effectiviteit van de onderdelenlogistiek, dat moet anders, slagvaardiger en zo werd het LDC-concept geboren.”

“Nu kan een dealer bij een onverwachte reparatie in 65 procent van de gevallen voor het direct helpen van de klant op zijn magazijn vertrouwen. Met het LDC-concept zal dat ruim negentig procent zijn. Dat betekent dat de prestatie naar de klant toe sterk wordt verbeterd. Met een goede pre-planning en tegelijkertijd een goed logistiek proces te introduceren, is het zelfs mogelijk om bij onderhoudsbeurten en zelfs reparaties op termijn 99,5 procent afleverbetrouwbaarheid te garanderen.”

Voor 10.00 uur besteld is voor 12.00 uur geleverd. En na 10.00 uur, maar voor 12.00 uur besteld betekent dat voor 14.00 uur de gewenste onderdelen bij de dealer zijn. Het LDC-concept zal volgens Bleumer, afhankelijk van de huidige efficiency, een substantiële retailmargeverbetering op kunnen leveren.

Lees het hele verhaal in Aftersales Magazine nummer elf, dat op dinsdag 29 november 2011 verschijnt.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties