Minister Melanie Schultz van Haegen wil ruim baan maken voor de zelfsturende auto. Maar hiervoor moet dan wel de infrastructuur en wet- en regelgeving worden aangepast. Dat zegt de minister in een interview met het FD.

Schultz ziet veel mogelijkheden voor de zelfsturende auto. Nederland zou hierin zelfs een voortrekkersrol kunnen spelen. “We hebben juist veel van de technologie in huis. Bedrijven als NXP en Tomtom, die wereldwijd leveren. Die technologie is misschien nog wel belangrijker dan het karkas van de auto. We zijn ook een goede proeftuin, door de manier waarop onze stedelijke gebieden zijn ingericht, met een flink aantal snelwegen daartussen”, zegt ze in het FD.

De minister ziet overigens de zelfsturende auto niet als de hoofdoplossing voor verkeersinfarcten maar wel als een bijdrage tot een betere doorstroom, minder ongevallen en milieuwinst. Ook wil ze tot een Europese standaardisering komen en zal hierover in maart in Geneve in gesprek gaan met ceo’s van belangrijke autofabrikanten.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties