Het op de Nasdaq genoteerde LKQ, de nieuwe moedermaatschappij van Sator-Van Heck, werd gisteren, na de bekendmaking van de overname, in één klap bijna 300 miljoen euro meer waard. De aandelen, waarvan er 5,1 miljoen stuks werden verhandeld (normaal 1,5 miljoen stuks), werden ruim zes procent meer waard (aandeel steeg 6,26 procent). Daarmee steeg de marktkapitalisatie van 6,18 miljard naar 6,68 miljard dollar oftewel van 4,7 miljard naar 4,99 miljard euro. De gestegen beurswaarde was bijna 100 miljoen euro groter dan LKQ gisteren voor Sator betaalde.

John S. Quin, cfo van LKQ, stelde voor-beurs tijdens een investor meeting voor Amerikaanse analisten, dat vooral bij schadedelen de nodige synergetische effecten met Sator kunnen ontstaan. Adriaan Roggeveen: “Ik ben ervan overtuigd dat bepaalde productlijnen goed kunnen passen in ons distributiemodel. We zullen serieus de kansen inventariseren voor schadedelen. Daarbij kijken we onder andere naar de mogelijkheid om verzekeraars en schadeherstellers te interesseren voor de mogelijkheden die wij straks te bieden hebben.”

Verder liet Quin weten dat acquisities ook de komende tijd onderdeel van de groeistrategie zullen zijn. Tijdens de meeting werden ook de eerste kwartaalcijfers van 2013 besproken. LKQ realiseerde over de eerste drie maanden van dit jaar een recordomzet van 1,2 miljard dollar (920 miljoen euro) een plus van 15,4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal vorig jaar. De nettowinst steeg met 4,4 procent naar 84,6 miljoen dollar (65 miljoen euro). Uit de cijfers is verder af te leiden dat het Britse deel van LKQ Europe dit jaar een sterke stijging van de omzet verwacht. Voor Sator wordt eveneens groei gepland, waardoor de LKQ Europe eind van dit jaar op 900 miljoen euro omzet kan uitkomen.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties