Schadeketen AAS gaat rotondes adopteren om zo een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. AAS is van plan zijn naam aan een tiental rotondes te verbinden.

AAS wil met de adoptie extra aandacht vragen voor veiligheid in het verkeer. Het gebruikt daarbij het motto ‘voorkomen is beter dan repareren’.

Een enigszins gedurfde uitspraak voor een schadeketen, al denkt AAS-directeur Nicole Spenkelink, directeur daar anders over: “Wij informeren automobilisten hoe zij schade kunnen voorkomen. Dat klinkt in tegenstrijd met onze kernactiviteit maar voor ons is dat het niet. Het is kwestie van verantwoordelijkheid nemen.”

Verkeersslachtoffers

De keuze voor adoptie (2000 euro per rotonde per jaar) is voor AAS vanzelfsprekend. Rotondes dragen substantieel bij aan het verhogen van de verkeersveiligheid: in vergelijking met normale kruispunten vinden er op rotondes 70% minder ongelukken plaats, zo blijkt uit onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

Ook is er in samenwerking met VVN een boekje ontwikkeld met tips en regels rondom veiligheid. Dat boekje wordt verspreid via de schadeherstel-bedrijven die bij AAS zijn aangesloten en is binnenkort ook op de site van de schadeketen te downloaden.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties