Deze week is in Den Haag het startschot gegeven voor de landelijke campagne ‘Delen maakt je wereld mooier’, een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om de voordelen van autodelen onder de aandacht te brengen.

Volgens onderzoek van I&O staat 28 procent van de respondenten binnen nu en vijf jaar open voor het gebruik van een deelauto. Mensen staan open voor autodelen als dat beschikbaar is in hun omgeving. Het aantal deelauto’s is in 2023 gestegen met 23 procent tot 7920. Van deze deelauto’s is 48 procent elektrisch.

Bereikbaar en duurzaam

Staatssecretaris Heijnen: “De bereikbaarheid van heel Nederland is een uitdaging. Met slimme oplossingen zoals deelauto’s zorgen we ervoor dat meer mensen een weg vinden naar een zakelijke afspraak, een familiebezoek of een dagje uit. Voor wie niet dagelijks een eigen auto nodig heeft, is een deelauto een prima oplossing, bijvoorbeeld als je grote spullen moet vervoeren. Het draagt bij aan de ambities van het kabinet om de CO2.-uitstoot terug te dringen, zeker doordat een groeiend aandeel deelauto’s elektrisch is en deelauto’s zorgen voor meer ruimte op straat. Met deze campagne willen we mensen de voordelen van autodelen laten zien.”

Wethouder Kapteijns: “Den Haag is een groeiende stad, maar we willen dat het ook een leefbare stad blijft. Met de lancering van de campagne ‘Delen maakt je wereld mooier’ willen we het belang van deelmobiliteit onderstrepen en het gebruik ervan stimuleren. Het gebruik van deelmobiliteit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar geeft de Haagse inwoner de vrijheid om gemakkelijk en flexibel te reizen. Daarnaast wordt de druk op ons wegennet verminderd, verbeteren we de luchtkwaliteit en creëren we meer ruimte voor groen.”

Bij de campagne hoort ook een website. Hier kunnen geïnteresseerden kennismaken met de verschillende vormen van autodelen en onderzoeken of een deelauto wat voor hen is.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties