Sinds maart dit jaar is de prijs van een tweedehandsauto voor het eerst weer licht gestegen. In de maand november bedroeg de gemiddelde prijs van een occasion 24.231 euro, iets hoger dan de maanden daarvoor, maar nog altijd 480 euro lager dan het hoogtepunt in april van dit jaar, toen een tweedehandsauto gemiddeld 24.711 euro kostte.

Dit blijkt uit cijfers van online platform AutoScout24. Daaruit blijkt verder dat de gemiddelde occasion vergeleken met vorig jaar november 2,3 procent duurder is geworden, en in vergelijking met november 2021 maar liefst 19,9 procent, wat duidt op een zich stabiliserende markt.

Dynamisch

Namens Autoscout24 zegt landenmanager Dorianne Richelle: “De stijging van de occasionprijzen kan een weerspiegeling zijn van de blijvende vraag naar tweedehandsauto’s en laat zien dat de automarkt onvoorspelbaar en continue in beweging is. Ondanks de prijsstijging lijkt de occasionmarkt nog steeds te stabiliseren, want de prijsstijging van de afgelopen maand is klein. De verwachting is dat we de komende periode een dynamische markt houden waarin we voortdurend schommelingen zullen zien in de prijzen en het aanbod.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties