Euro NCAP heeft vandaag de crashtest-resultaten van veertien auto’s bekend gemaakt. De Audi A1, Mini Countryman, Ford C-MAX en Ford Grand C-MAX, Kia Sportage, Opel/Vauxhall Meriva en de vernieuwde Volkswagen Passat hebben ieder het maximum van vijf sterren toegekend gekregen. Vier sterren zijn naar de Nissan Micra gegaan.

Onder de geteste modellen is ook de Chinese Landwind. In 2005 is deze geïntroduceerd op de Europese markt, maar heeft destijds niet aan de tests voldaan. Ook deze keer heeft de Landwind CV9 met twee sterren niet goed gescoord. Verwacht wordt dat er in de komende jaren steeds meer auto’s uit onder meer China en India op de Europese wegen te zien zijn.

De Kia Venga had in februari van dit jaar nog enkele zwakke punten tijden de test met de frontale botsing. Door verbeteringen aan de voorzijde van de auto heeft deze nu wel vijf sterren verdiend. De Jaguar XF, heeft vanwege gebrekkige borstbescherming en marginale bescherming tegen whiplash op de hoofdsteun uiteindelijk vier sterren ontvangen. Ook de Volkswagen Amarok gaat er met vier sterren vandoor. Deze pickup biedt de beste bescherming voor voetgangers in alle tot nu toe uitgevoerde crashtests, maar scoort slecht bij borstbescherming. Euro NCAP voerde ook tests uit op de MPV Sharan van Volkswagen en op de nieuwe Seat Alhambra. Beiden kregen het hoogst mogelijk aantal sterren.

Alle auto’s zijn door Euro NCAP beproefd in de categorieën bescherming van volwassen, van voetgangers, van kinderen en veiligheidsystemen.

Euro NCAP crash test Landwind CV9 2010

[responsive-video identifier=”NVkbqcPRFs8″]
Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties