De Vakopleiding Carrosseriebedrijf (VOC) heeft recent haar 250ste deelnemer aan de opleiding tot autoschadetechnicus (AST) verwelkomd, dat inmiddels één jaar bestaat. Stef Stijnman is bedrijfsleider bij Autoschade Service Dijksman De Jong in het Zuid-Hollandse Katwijk. Hij volgt samen met zijn werkplaatschef Ronald Heemrood de leergang AST.

“We hebben er bewust voor gekozen om de opleiding met z’n tweeën te doen”, zegt Stijnman. “Op die manier beschikken we straks in de werkplaats en aan de balie over dezelfde actuele kennis. Bovendien is het natuurlijk nuttig om er samen mee bezig te zijn. Je ondersteunt elkaar.” De bedrijfsleider vindt het belangrijk om bij te blijven. “Voorheen kon je met een proeflampje een test doen. Maar de hoeveelheid techniek die tegenwoordig in een auto zit, is enorm. En het wisselt heel snel. Het schadeherstelproces is daardoor veel ingewikkelder geworden. Daar komt bij dat de marges onder druk staan. Je moet dus efficiënt kunnen werken.”

VOC kent een tweetal opleidingen voor de AST’er. Allereerst is er de leergang autoschadetechnicus, die is bestemd voor iedereen die het AST3-vakdiploma wil behalen. Daarnaast kent VOC de modulair opgebouwde opleiding. Deze is in de eerste plaats bedoeld voor bedrijven die niet alle AST-kennis bij één persoon willen onderbrengen. Diverse medewerkers volgen dan elk een aantal van de beschikbare modules.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties