De Vereniging Zakelijker Rijders (VZR) heeft de reële kilometervergoeding voor wie met de eigen auto zakelijke kilometers maakt voor 2024 gesteld op minstens 35 eurocent voor een middenklasse auto.

Ten opzichte van 2023 is het gemiddelde normbedrag per kilometer met 4 cent verhoogd. De VZR verklaart deze verhoging door diverse kostenstijgingen, waaronder verhogingen in autoprijzen, reparatie- en onderhoudskosten, brandstofprijzen en een toenemende inflatie.

Onbelast

De onbelaste kilometervergoeding is in 2023 al van 19 eurocent verhoogd naar 21 eurocent en per 1 januari 2024 naar 23 eurocent, maar dekt volgens de VZR nog altijd niet de kosten die een werknemer heeft voor het gebruik van de eigen auto. Zelfs voor een auto uit de laagste categorie kost deze auto de werknemer 26 eurocent per kilometer. Voor een auto boven de 40.000 euro is de gemiddelde kilometerkostprijs zelfs 49 eurocent.

Directeur Sander Borsten van VZR: “Mobiliteit in Nederland moet bereikbaar en betaalbaar blijven. Zoals alles wordt autorijden ook duurder en is een vorm van reiskostenvergoeding voor zakelijke kilometers belangrijk. Dat er een auto beschikbaar is om naar het werk of zakelijke afspraken te gaan lijkt vanzelfsprekend, maar dan is een eerlijke onbelaste reiskostenvergoeding die de werkelijke kosten dekt ook noodzakelijk. Dat is gezien onze normberekeningen nog niet het geval. Met de verhoging naar 23 eurocent is dat weer een stap in de goede richting.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
1 mei 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties