De autobranche heeft een nieuwe praktijkgerichte club: BKS Professionals. Werknemers met één of meer BKS-certificaten kunnen lid worden en met vakgenoten zowel online als offline van gedachten wisselen, maar ook kennis en ervaringen delen. BKS Professionals is een initiatief van Oomt.

BKS Professionals is opgericht op nadrukkelijk aanraden van en in overleg met enkele prominente werknemers uit de branche zelf. In 2010 en 2011 ligt de focus op medewerkers uit de aftersales. De aangesloten professionals gaan zich ook als ambassadeurs inzetten om collega’s te overtuigen van het belang van opleiding en het behalen van BKS-certificaten. Op Bksmobiel.nl staat waarom de certificaten zo belangrijk zijn.
Volgens Dave Kwaaitaal van Autobedrijf Kwaaitaal is er een groeiend tekort aan goed geschoolde krachten en Miranda Hol van Autobedrijf Karel Hol vindt dat echt vakmanschap meer op waarde moet worden geschat: "In heel veel bedrijven wordt er achter de schermen in de werkplaats erg hard en kundig gewerkt om de auto’s op tijd weer helemaal in de juiste staat te brengen. Door samen op te trekken, kunnen we dit nog sterker uitdragen."

Tijdens de eerstvolgende bijeenkomst in februari 2011 wordt een kijkje achter de schermen genomen bij equipmentleverancier Autec VLT.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties