Ook dit jaar heeft VOC (Vakopleiding Carrosseriebedrijf) de verkiezingen voor beste Leerbedrijf en Praktijkopleider van het Jaar georganiseerd. Op 14 november zijn ABS Autoschade Pijnaker en Peter Sonnemans van Schadenet Venlo in het zonnetje gezet.

“Bij Autoschade Pijnaker vinden ze het belangrijk om het personeel te betrekken bij de bedrijfsvoering en waarom de dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Cijfers worden met het personeel besproken om ze bewust te maken van de kosten van het schadeherstelproces”, aldus VOC. Het familiebedrijf bestaat sinds 1950 en wordt door Paul Pijnaker geleid.

Peter Sonnemans heeft al dertig jaar ervaring als monteur, voorbewerker en autospuiter. Bij Schadenet Venlo is hij al zestien jaar in dienst en ondertussen heeft hij al tien leerlingen begeleid. VOC over de winnaar: “Peter straalt rust uit en is een gedreven vakman. Hij wil alles van zijn vakgebied weten en heeft er plezier in dat wat hij weet over te dragen op zijn leerlingen. Een gesprek met één van de leerlingen maakte duidelijk dat Peter een vakidioot is en alleen maar kwaliteit na streeft. Je mag bij hem fouten maken maar dan moet je er wel iets van geleerd hebben.”

Beide winnaars zullen in april volgend jaar meedingen naar de titels Beste Praktijkopleider en Beste Leerbedrijf van Nederland.

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
15 juli 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties