MRA-Elektrisch, waarin de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenwerken om het elektrisch vervoer in de regio te stimuleren, maakt bekend dat het een concessie heeft verleend aan Shell Recharge, Total Energies en NXT 50five om het aantal publieke snellaadstations in de drie provincies met zeshonderd uit te breiden. Hiervoor bundelen meer dan driekwart van de 74 betrokken gemeenten hun krachten.

NXT 50five maakt voor de snellaadlocaties gebruik van de ultrasnellaadsystemen van ADS-TEC, uitgerust met bufferaccu’s. Daarmee is het mogelijk om met een beperkte netaansluiting toch hoge laadsnelheden te bieden. Erik Metselaar, directeur van NXT Mobility, licht toe: “Deze technologie stelt ons in staat om voorop te lopen in de transitie naar duurzame mobiliteit, zelfs in gebieden waar het elektriciteitsnet dat niet toelaat. Het is een gamechanger voor de uitrol van ons netwerk en voor de toekomst van elektrisch rijden in Nederland.”

Variabel

NXT 50five introduceert ook een variabel snellaadtarief, waarmee klanten kunnen profiteren van de fluctuerende energieprijzen. Manfred Klumpenaar, ceo van 50five, benadrukt: “Door een variabel tarief aan te bieden, geven we onze toekomstige klanten flexibiliteit, waardoor we bijdragen aan een slimmer energieverbruik. Dit is een stap voorwaarts in onze missie om elektrisch rijden toegankelijker en betaalbaarder te maken en een bijdrage te leveren aan het reduceren van netcongestie.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties