Actieradius blijft een groot knelpunt bij de acceptatie van elektrische auto’s. Dat leert representatief onderzoek van Motivaction onder 1.003 Nederlanders.

De helft van hen wil minstens vierhonderd kilometer kunnen rijden, voordat ze moeten opladen. In de huidige markt kan vrijwel geen enkele EV voldoen aan deze eis. Daarnaast geeft 39 procent van de respondenten aan nog niet op vakantie te durven met een elektrische auto. Vooral de jongere generatie is sceptisch.

Groei

Toch zit er groei in dit segment. Sinds 2013 is het aantal elektrische voertuigen in Nederland verviervoudigd. 71 procent van de Nederlanders geeft aan dat de prijsstijging voor fossiele brandstoffen een mogelijke reden is om in de toekomst over te stappen. Daarnaast noemt 50 procent de mogelijkheid om thuis opgewekte zonne-energie te gebruiken een reden om te switchen van voertuig.

Meer laadpalen Een kwart van de respondenten vindt dat er nog meer laadpalen moeten komen, met als voorwaarde dat dit niet ten koste mag gaan van bestaande parkeermogelijkheden. Voor 52 procent geeft de toename van het aantal laadpalen vertrouwen dat je overal kunt komen met een elektrische auto.

Deel dit artikel op
Laatste nieuws
20 februari 2024
Meest bekeken berichten
Recente Reacties