Het heeft even geduurd, maar nu is het er dan: een online platform voor gebruikte auto-onderdelen. Perfect Green No-Risk Parts is het resultaat van de samenwerking tussen een aantal autodemontagebedrijven.

Wat de oplevering vooral in de weg stond, was het uniform inregelen van de kwaliteit en het opstellen van de leveringsvoorwaarden. Ook bleek het lastig om de databases van de deelnemende demontagebedrijven onderling te koppelen. “We willen een professioneel en transparant platform realiseren. Klanten kunnen zelf het onderdeel zoeken, zien of het leverbaar is en wat de prijs is”, aldus Harry Filon namens Perfect Green.

Professioneel

Perfect Green No-Risk Parts mikt voornamelijk op garagebedrijven, schadeherstellers, leasemaatschappijen en andere serviceverleners. “Perfect Green is geen prijsvechter. Het is best mogelijk dat men een bepaald onderdeel ergens anders goedkoper vindt. Perfect Green geeft wel garanties voor de kwaliteit en de levering tegen marktconforme prijzen. De professionele klanten willen niet dat de monteur met de handen over elkaar staat. Omdat het onderdeel nog niet of dat een verkeerd onderdeel is geleverd. Op gezeur met garanties zit men al helemaal niet te wachten.”
Deel dit artikel op

Eén reactie

  1. Als men goed in beeld heeft welk onderdeel voor welke uitvoeringspecificafie geschikt is, met name de elektronica, dan zie ik genoeg kansen. Zeker in combinatie met de mogelijkheid om de componenten via diagnose op afstand op het voertuig aan te leren, coderen of te programmeren. Bij Jifeline helpen wij autobedrijven nu al dagelijks met dit soort klussen. Waar het vaak mis gaat dat men niet goed uitzoekt of het donor onderdeel volgens het Vin ook zou passen op de “patiënt”.

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties